Do końca tury zostało: [waiting name="Wibracje 5.0"]

Justyna Pargieła

Temat: Zresetuj swoje ciało – kuchnia przodków, czyli o dzikich roślinach jadalnych

Jesteśmy tym co jemy, a nasze ciało najlepiej reaguje na to, co lokalne i znane nam na poziomie genetycznym. Nasi przodkowie jeszcze 60 lat temu, w swojej codziennie diecie mieli dzikie rośliny jadalne. My, współcześnie z deficytami witamin, minerałów, mnóstwem chorób cywilizacyjnych potrzebujemy zmienić podejście do żywienia.

O wykładzie:

Dzikie warzywa, to rośliny, które mają wyjątkową siłę i odporność. Nikt ich nie podlewa, nie pieli, nie nawozi. Są idealne takie jakie są, i tam gdzie rosną. Korzystanie z nich, to dostarczenie naszym ciałom wszystkiego czego potrzebują najbardziej – składników i energii. Mają one także wysoką zawartość fotonów, rosnąc na słońcu, a nie jak warzywa uprawiane w szklarniach i na sztucznym świetle.

Starzy zielarze mówią także, że jeżeli jakieś rośliny rosną obok nas, nawet wg nas w nadmiarze, nie dzieje się to bez przyczyny. Przyroda daje nam to, co nam najbardziej potrzebne.

Podczas wykładu nauczymy się, jak korzystać z „chwastów”, dowiemy się o ich walorach prozdrowotnych, co wydaje się kluczowe we współczesnych czasach.

Świadomość, że z każdego spaceru możesz przynieść jedzenie, maksymalnie świeże i idealne dla Ciebie, da Ci poczucie bezpieczeństwa i wyjątkową łączność z przyrodą.

Wprowadź do swojej diety codziennie coś dzikiego, po 1 listku na początek, a zobaczysz jak zmieni się Twoje postrzeganie świata, natury i siebie.

 

O prelegentce:

Propagatorka zdrowego stylu życia, wegetarianka od 18 roku życia, od niedawna weganka. & lat prowadziła sklep ze zdrową żywnością i edukowała klientów. Od dzieciństwa zafascynowana ziołami. Od 6 lat prowadzi warsztaty dzikiej kuchni, wykorzystania dzikich roślin jadalnych kulinarnie. W 2016 roku założyła markę DziczeJemy. Absolwentka studiów podyplomowych – Ziołoznawstwo, oraz Towaroznawstwo zielarskie, Kosmetyków i żywności funkcjonalnej. O najbardziej pospolitym chwaście – podagryczniku, jako żywności funkcjonalnej, pisała pracę dyplomową. Zielarka – fitoterapeutka i naturoterapeutka. Pragnie przywrócić do żywienia rośliny nieuprawne, jako najwyższej  jakości żywność prozdrowotną. Znajomość tych roślin to także przyczynek do poczucia wewnętrznego poczucia bezpieczeństwa i wolności.

www.dziczejemy.pl

Dołącz do nas! Kup bilet