fot. Daktylowa Babeczka, Anna Głowińska „Z talerzem jej do twarzy”
Na czas festiwalu budujemy dla Was samowystarczalne miasteczko, także z rozbudowaną strefą jedzeniową. Znajdziecie w niej foodtrucki oraz restaurację. Będzie różnorodnie, zdrowo i kolorowo. Na słono, słodko i owocowo. Karmimy od rana do późnego wieczora. Będzie funkcjonowała również festiwalowa stołówka, z możliwością wykupu pakietów żywieniowych wcześniej (unikniesz kolejek :)) Warto zabrać ze sobą swój kubek/talerz – dbamy o środowisko!
Na tegorocznej edycji festiwalu będziecie mieli okazję skosztować przysmaków w następujących punktach:
Wegebowle, soki, koktajle owocowe
Wege placki alzackie (podpłomyki) i zapiekanki
Rotacyjne wege menu z wykorzystaniem białka konopnego
Wegebowle i wegeburgery
Kuchnia indyjska
Kolorowe jedzenie, gwiezdne wrapy z boczniakami
Kuchnia indyjska, vege przekąski, chai
Wegańska kuchnia dla każdego
Wege falafele
Wegańskie rameny inspirowane różnymi zakątkami Azji, pierożki Gyoza, koktajle owocowe, ziołowe napary
Wege kuchnia meksykańska, w tym Burrito, Mexican Bowle, Totoposy
Wrapy i burgery witariańskie, soki, desery
Street food z południowych Indii
Pizza w stylu neapolitańskim – cienkie ciasto, słodkie pomidory i najwyższej jakości, oryginalne Włoskie składniki.
Roślinna kuchnia inspirowana Azją i Indiami
Wege burgery
Kuchnia wege meksykańska i burger menu
Kuchnia tajska
Azjatyckie kuchnia wege
Grecka kuchnia wege
Wege burgery
Kraftowy cydr i piwo
herbaty, napary ziołowe, a także wegańskie i surowo-wegańskie jedzenie / ceremonie herbaty
suszone owoce, pestki, nasiona i orzechy, świeże soki tłoczone we własnym gospodarstwie oraz herbaty, zioła i gorąca czekolada
Pieczywo ze starych odmian zbóż – samopszy, krzycy, płaskurki, również KETO, pasty do pieczywa, ciasta bez mąki i cukru oraz domowe zupy w zawekowanych słoikach.
Kawa zbożowa
Przepyszna kawa z ekspresu
masło klarowane do kawy, przyprawy, przetwory na bazie masła klarowanego
Punkt z przepyszną Yerbą
Kakao ceremonialne
Lody z opcją wegańską