Specjalizuje się w holistycznej pracy nad zdrowiem. Psychodietetyk, diet coach, psycholog, dyplomowana trenerka detoksu Instytutu Świadomego Życia Ewy Foley, absolwentka Szkoły Trenerów Ośrodka INTRA, certyfikowany nauczyciel metody Soul Body Fusion®. Interesuje się różnymi metodami oczyszczania i przywracania naturalnej harmonii organizmu.
Prowadzi m.in. badania żywej kropli krwi w jasnym polu widzenia, detoksy, warsztaty na temat holistycznego oczyszczania organizmu, psychodietetyki, profilaktyki stresu, komunikacji interpersonalnej, asertywności oraz sesje jogi.
Prowadzi blog: www.zdrowiewwielkimmiescie.blogspot.com.
Podczas Festiwalu Wibracje poprowadzi dwa wykłady:
Przewlekłe zmęczenie. „Hypoadrenia – wyczerpane nadnercza.
Jak radzić sobie z brakiem energii, spadkami nastroju, motywacji i wyczerpanym organizmem?”
Coraz więcej osób w dzisiejszym świecie doświadcza objawów, których większość lekarzy nie potrafi rozpoznać i zaklasyfikować. Diagnoza dotyczy pacjentów odczuwających skrajne zmęczenie, posiadających niskie ciśnienie krwi, u których występuje cały szereg objawów związanych z zaburzeniem funkcjonowania osi podwzgórze – przysadka – nadnercza, czyli systemu regulującego poziom stresu. Lekarze rzadko rozpoznają ten zespół objawów, przeważnie dlatego, że pacjent ma dobre wyniki krwi i badania laboratoryjne nie wykazują żadnych nieprawidłowości. Mimo to pacjent nadal odczuwa nieustanne zmęczenie i często pozostaje z tym problemem zupełnie sam.
Czy czujesz się chronicznie wyczerpana?
Czy mimo dobrych wyników, czujesz się źle i nie wiesz co Ci jest?
Czy jak rano wstajesz masz mało energii, nawet jeśli spałaś dobrze?
Jeśli tak, to najprawdopodobniej masz wyczerpane nadnercza…..
CZEGO SIĘ DOWIESZ NA WARSZTACIE?
– Jak zadbać o swoje nadnercza?
– Jaką dietę wybrać, aby zregenerować swoje nadnercza?
– Co zrobić, aby mieć więcej energii i zapobiec spadkom nastroju?
– W jaki sposób zregenerować swój organizm?
– Jak nie dopuścić w przyszłości do tego stanu?
2. „Dlaczego zajadamy stres i jak sobie z tym poradzić? Wpływ emocji i nastroju na zachowania jedzeniowe”
„Stres to jest stan organizmu, w którym dochodzi do zachwiania równowagi między zasobami, a obciążeniami , którymi ten organizm jest poddany.”
W książkach, internecie i magazynach możemy przeczytać o najróżniejszych dietach. Od białkowych, węglowodanowych, beztłuszczowych, bezcukrowych po diety oparte tylko na sokach i listkach sałaty. Gdyby dobór i stosowanie diety były takie proste, to w społeczeństwie mielibyśmy wiele szczupłych i zdrowych ludzi. Jednak, tak nie jest.
Nawet jeśli wiemy co jest zdrowe, a co nie, to w chwilach stresu łapiemy się na tym, że zaczynami zajadać emocje. W ręce wpada nam czekolada, pudełko lodów lub nogi same prowadzą nas do cukierni po pączka. Wtedy nie myślimy o tym, czy to dla nas zdrowe, tylko bardziej nas interesuje jak szybko podnieść sobie nastrój, a ciastko wydaje się w tym momencie najłatwiejszym rozwiązaniem. Dlaczego tak się dzieje?
CZEGO SIĘ DOWIESZ NA WARSZTACIE?
– funkcja trzech mózgów: gadziego, ssaczego i ludzkiego
– dlaczego często sięgamy po „słodkie” lub „niezdrowe” w chwilach stresu?
– co możesz zrobić, aby w chwilach stresu zachować zdrową dietę?
– jakie techniki antystresowe możesz stosować w domu i w pracy?
– rola oddechu w powrocie do równowagi i wewnętrznej harmonii
Ponadto…
Poznasz wspierające wizualizacje i relaksacje