Sylwia Leszczyńska

Temat: Dieta dla płodności

Badania prowadzone przez różne instytuty naukowe na całym świecie potwierdzają, że określone składniki diety są potrzebne dla płodu, zanim kobieta zajdzie w ciążę, a ich odpowiednia ilość może zmniejszyć ryzyko powikłań w ciąży oraz wystąpienia w przyszłości chorób u dziecka.

Nie wszystkie przyszłe matki (i ojcowie!) wiedzą, a jeśli nawet – nie przywiązują należytej wagi do tego, że to, co jedzą dziś, wpływa na zdrowie komórek jajowych i plemników za kilka miesięcy.

  • co wpływa na zdrowie komórek jajowych i plemników?
  • jakie składniki diety są potrzebne do wydzielania przez organizm hormonów i ich działania?
  • dlaczego dieta ma kluczowe znaczenie w staraniach o dziecko?
  • które produkty wpływają pozytywnie, a które mogą szkodzić?

Odpowiedzi na te pytania otrzymacie podczas wykładu Sylwii Leszczyńskiej, autorki książki „Dieta dla płodności”. Jedzenie zgodnie ze wskazówkami w trakcie planowania dziecka i zgodnie z dietą propłodnościową jest czymś, co może zrobić każdy, niezależnie od miejsca zamieszkania, płodności czy aktualnych jej zaburzeń, wieku, czasu i pieniędzy. Wszyscy jemy, więc czemu jedzenia nie wykorzystać do poprawy samopoczucia, wpłynąć na lepsze zdrowie swoje i przyszłego dziecka, prawidłowy przebieg ciąży czy zwiększenie płodności.

O prowadzącej:

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Założycielka i właścicielka „Sanvita”- Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej. Autorka książki „Dieta dla płodności”. Redaktor prowadząca specjalistycznego czasopisma „Współczesna dietetyka”.

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego i Europejskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością.

Specjalista w zakresie dietoterapii niepłodności i obniżonej płodności, leczenia otyłości oraz chorób dietozależnych dzieci i dorosłych, prowadzi konsultacje w zakresie żywienia kobiet w ciąży oraz karmiących, żywienia klinicznego. W „Sanvita”- Instytut Zdrowego Żywienia i Dietetyki Klinicznej wraz z zespołem prowadzi leczenie żywieniowe w oparciu o precyzyjną diagnostykę.

Prowadzi staże i praktyki studenckie, szkolenia z zakresu dietetyki. Uczestniczka i wykładowca konferencji naukowych, kongresów dotyczących żywienia klinicznego i chorób metabolicznych, prelegent m.in. Międzynarodowych Dni Płodności, Międzynarodowej Konferencji Naukowej – Żywienie bez Granic. Prowadzi autorskie szkolenia dla dietetyków: Dieta dla płodności. Popularyzatorka zdrowego trybu życia, kilkukrotny gość specjalny paneli zdrowotnych Kongresu Kobiet, autorka licznych publikacji w czasopismach, ekspert i konsultant ds. żywienia w mediach i kampaniach edukacyjnych, konsultantka merytoryczna książek, współautorka książki „Encyklopedia seniora. Profilaktyka. Leczenie. Aktywność. Prawo”, współautorka konspektu dla studentów WUM z zakresu immunożywienia, autorka książki „Dieta dla płodności” i licznych publikacji o tej tematyce.

www.instytutsanvita.pl

 

Dołącz do nas! Kup bilet